dinsdag 3 mei 2011

Sint-Niklaas organiseert op 12 mei Veggiehappening

Om alle inwoners te laten kennismaken met vegetarische voeding organiseert de stad donderdag 12 mei van 11 tot 14 uur een Veggiedag-happening op het Sint-Nicolaasplein. Daar vindt dan een veggiemarkt plaats met informatie en gratis proevertjes. Iedere bezoeker ontvangt ook gratis een receptenboekje met daarin twaalf eenvoudig te bereiden vegetarische gerechten van bekende en minder bekende inwoners van Sint-Niklaas.. “Gevarieerd eten is belangrijk”, vindt het stadsbestuur, “en dat houdt in dat we niet elke dag vlees hoeven te eten.” Door aan te sluiten bij de campagne Donderdag Veggiedag wil Sint-Niklaas de inwoners stimuleren om één dag per week te kiezen voor een lekker vegetarisch alternatief voor vlees en vis. De dag wordt georganiseerd via de milieudienst, want door één dag per week geen vlees of vis te eten, spaar je jaarlijks 170 kg CO2 uit. Meer algemene info op www.donderdagveggiedag.be of voor vegetarische recepten op www.evavzw.be/recepten, of voor info over de Veggiedag-happening in Sint-Niklaas bij de dienst milieu op 03/760.92.12.

Sint-Niklaas uit de kleren voor JCI

Als startproject organiseert de Sint-Niklase afdeling van de Junior Chamber International (JCI) zaterdag 7 mei op de Grote Markt een kleding inzamelactie onder het motto “Sint-Niklaas uit de kleren”. Van 11 tot 16 uur kan iedereen met gebruikte kledij terecht op de Grote Markt aan de JCI-stand. De opbrengst gaat naar Unicef. Sint-Niklaas is dit jaar immers Unicef-solidariteitsstad. Tot 16 uur is er ook kinderanimatie. Uitzonderlijk, vooral voor wie grote hoeveelheden kledij wil aanvoeren, kan je met de auto tot op de Grote Markt rijden. Na de inzamelactie vindt in het stadhuis een academische zitting plaats voor de “charter day”, de officiële start van de JCI-afdeling Sint-Niklaas, en dit na een aanloopperiode van twee jaar. JCI Sint-Niklaas gaat van start met 26 leden. Het zijn allemaal gemotiveerde mensen tussen 18 en 40 jaar die ondernemend zijn ingesteld. “Opleiding en afkomst zijn hier van geen belang, als je maar vooruit wil in het leven”, zo klinkt het. Via vorming en netwerking wil JCI de kans bieden aan iedereen om zichzelf verder te ontplooien. Alle info over de kleding inzamelactie vind je op www.sintniklaasuitdekleren.be. Wie meer wil weten over de vereniging JCI kan contact nemen met voorzitter Kristof Finck via kristof.finck@gmail.com.

“Iedereen fietst – Waasland fietst” op 6 mei

Onder de slogan “Iedereen fietst – Waasland fietst” organiseert de vzw Waasland Mountainbike Team vrijdag 6 mei een fietshappening op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Het sportieve programma bestaat uit driepijlers: een gratis fietstocht voor gezinnen, families en 60+ van 20 of 40 km met vertrek tussen 13 en 18 uur op de Grote Markt; twee cyclosportieve tochten van elk 70 km: één met vertrek om 17 uur in Lochristi en een tweede met vertrek in Zwijndrecht/Linkeroever aan Health City. Aanpikken kan onderweg en als derde pijler een avond-mountainbiketocht met vertrek tussen 18 en 20.30 uur op de Grote Markt. Meer praktische info (onder meer over de route) info op www.waaslandmountainbiketeam.be. Het Waasland Mountainbike Team laat hier haar recreanten & competieleden een forum hun sport in de kijker te zetten. Naast het sportieve is er ook een muzikaal programma. Van 18 tot 19.30 uur spelen Patrick Riguelle & Friends (ook bekend als Laatste Show-band) en vanaf 20.30 uur worden ze opgevolgd door de Wase coverband Bow & Arrow. Het hele programma, sportief en muzikaal, wordt gratis aangeboden. De organisatoren vragen enkel een vrijblijvende financiële bijdragen ten voordele van het Kinderkankerfonds vzw uit Gent.