maandag 27 juni 2011

Idolen van VTM veroveren op 3/7 Sint-Niklaas

Zondag 3 juli is er een nieuw muzikaal hoogtepunt in het Sint-Niklase kermisprogramma. Dan kunnen de muziekliefhebbers kennis maken met de ‘crème’ van het VTM-programma Idool (2011). Alle finalisten staan op het podium: met Kato, Kristof, Maureen, Manuel, Jonas (uit Sint-Niklaas, bekijk hier een YouTube-filmpje van hem)) en natuurlijk winnaar Kevin (foto op, zijn Facebookpagina) van het VTM programma ‘Idool 2011’. Kevin verzorgt een optreden van liefst 40 minuten. Ann De Baetzelier presenteert het programma. Het evenementenplein zou geen evenementenplein zijn, als er voor het Idool-programma van 20 uur geen ‘opwarmer’ was. De Sint-Niklase turnverenigingen zorgen van 16 tot 18 uur voor een grandioze demonstratie. Wie voordien nog even uit het stadscentrum wil verdwijnen, kan in het recreatiepark De Ster van 13 uur af kijken naar “2 uren van de Ster”, een zeilwedstrijd op de plas van het recreatiepark.

Retrorock start Sint-Niklase muzikale vakantie

Zaterdag 2 juli start de muzikale vakantie van Sint-Niklaas met Retrorock. Na de traditionele ‘seniorennamiddag’ uit het kermisprogramma, barst het muzikale geweld pas goed los. Retrorock start om 14 uur met samenzang ‘Sint-Niklaas zingt’. The Golden Bis Band begeleidt nadien Bart Kaëll en John Terra. Tweevoudig winnaar van het Eurovisiesongfestival, Johnny Logan (beeld van zijn website), vormt de overgang naar het avondprogramma, met drie bekende Britse groepen uit de jaren ’60 en ’70. Dan staan The Foundations, Dave Berry & The Cruisers en als uitsmijter The Hollies op het podium. Retrorock is gratis. Zitplaatsen kon men (betalend) voorbehouden. De hittegolf van vorig jaar indachtig, zijn een belangrijk deel van de zitplaatsen overdekt, is er ook een groot scherm om het festival te volgen en is de terraszone uitgebreid. En is het opnieuw zwoel op 2 juli, dan staat de brandweer paraat om te benevelen, voert de Civiele Bescherming een drinkwatervoorraad aan en zorgt één van de partners van het festival voor 1.000 petjes.

Cambio autodelen kent succesvolle start

Cambio autodelen opende eind mei drie standplaatsen in Sint-Niklaas: aan het Fabiolapark, het Heymanplein en aan het station. Tegen een vergoeding kun je auto’s die reserveren en vrij gebruiken. Om boodschappen te doen, voor familiebezoekjes of voor een daguitstap met je partner of gezin. Op het einde van de rit zet je de auto terug op de standplaats, zodat de volgende gebruiker ermee weg kan. Na reservatie en tegen een vergoeding kan je de wagens gebruiken wanneer je wil. Bovendien neemt cambio alle kosten voor z’n rekening: onderhoud, herstellingen, autokeuring. Voor wie weinig kilometers aflegt met een eigen wagen, is het project interessant. Een maand na de start zijn er al 45 gebruikers. Wekelijks komen er nieuwe bij. Van zodra de drie auto’s niet meer volstaan voor de behoeften, komen er nieuwe bij, onder meer nieuwe types, zoals een gezinswagen. Vooraleer je mag beginnen rijden met een Cambiowagen, moet je een infosessie volgen. De eerstvolgende vindt plaats op donderdag 30 juni om 20 uur in de trouwzaal op het stadhuis. Meer info op www.cambio.be.