dinsdag 30 augustus 2011

Belcantogezelschap wil schitteren met Hello Dolly

Het Belcantogezelschap van Sint-Niklaas pakt in oktober uit met de Vlaamse première van “Hello Dolly”. Mitta Van der Maat (op de foto centraal tussen leden van de cast en de vereniging) vertolkt de hoofdrol. Marc Boon (links achteraan op de foto) regisseert. Voorstellingen in de Stadsschouwburg starten op 8 oktober. Vorig jaar had het gezelschap Koen Crucke als gast. Dit jaar Mitta Van der Maat. Raar maar waar, ondanks haar enorme carrière is het de eerste grote titelrol die ze vertolkt. “We vroegen haar omdat we vertrekken vanuit het acteren en niet van de glitter zoals we de film kennen”, zegt regisseur Marc Boon. En Mitta was ook de eerste keuze. “Ik ben zelf wel een beetje geschrokken dat het wel een héél grote rol is”, bekende Mitta dinsdagavond bij de persontmoeting. “Maar de sfeer is uitstekend, de inzet enorm en de choreografe is een revelatie”, strooide ze bloemen naar de hele ploeg van het gezelschap. “Hello Dolly” – met heel vaan gekende melodieën - ademt de sfeer van de jaren 1900 in New York, de tijd nog van de American Dream. Gebaseerd op het toneelstuk The Matchmaker, gaat het verhaal over koppelaarster Dolly Gallagher (Mitta Van der Maat), die ingehuurd wordt om het huwelijk te regelen van Horace Vandergelder, een steenrijke weduwnaar. Maar zelf weduwe, heeft Dolly andere plannen. Genoeg voor intriges, lusten en verlangens. In deze Belcanto-productie worden verdere hoofdrollen vertolkt door Bart Vanderkerken, Michaël Zanders, Bjorn Van Vooren, Veerle Spiloes, Lore Van den Broeck, Nancy De Stobbeleere, Stijn Van Vlierberghe, Piet Van Bouchaute en Svea Verhelst. De muzikale leiding heeft Marc Van den Broeck, de choreografie Sylvia Heirbaut, scenografie Marnik Baert en dramaturgie Peter Hoefman.
“Hello Dolly” in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas zaterdag 8 oktober 20 uur, zondag 9 oktober 15 uur, zaterdag 29 oktober 15 en 20 uur, zondag 30 en maandag 31 oktober telkens om 15 uur. Tussendoor geeft het gezelschap nog voorstellingen in CC De PLoter in Ternat en in het Casino Kursaal van Oostende en achteraf in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Voor kaarten in Sint-Niklaas (19,50 euro (18 euro voor +55 en -25-jarigen) bij Walter Hoefman via 03/776.49.55.

Vogelbescherming Vlaanderen in Koetshuis Walburg

De vzw Vogelbescherming Vlaanderen verhuist van Nieuwkerken naar het Koetshuis van kasteel Walburg aan de Walburgstraat. Het stadsbestuur verhuurt het pand (in de cirkel op bijgaand Google Mapsbeeld) voor 500 euro per maand. De huurovereenkomst gaat in op 1 september. Dan krijgt directeur Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen de sleutel van het pand. Tot nu was de zetel van de vereniging gevestigd aan Schuttershof, vlakbij het station van Nieuwerken. De overeenkomst bepaalt ook dat het Koetshuis een tiental dagen per jaar kosteloos ter beschikking gesteld wordt van andere (natuur)verenigingen en dat de vzw ook actief deelneemt aan natuuractiviteiten in het park.