maandag 12 april 2010

Benefiet-dubbelconcert op 23/4 voor Haiti


De Kunstvrienden nodigt het Gents Universitair Orkest (GUHO) uit voor een blitse ontdekking van actuele componisten. Het concert onder de titel "100 Muzikanten voor Haiti" vindt plaats vrijdag 23 april om 20 uur in zaal Antigone van O.L.Vrouw Presentatie (ingang via Spoorweglaan). Dirigent is Dimitri Bracke en solist is Tim Boonen. De toegang kost 5 euro pp of 15 euro voor een gezinsticket voor vier personen. Info en reservatie via kunstvrienden-benefiet@live.be.

The Romantics op 1 mei in Sinaai


Na het succesvolle openingsbal in Zaal Bokkenhof in de Sint-Niklase deelgemeente Sinaai spelen The Romantics opnieuw in Sinaai maar nu in Zaal TOON,Wijnveld 257, bij 1000 Appels. Zoals steeds beloven ze er een "ferme lap" op geven en op die manier Sinaai in de kijker plaatsen. Dit seizoen kent voor The Romantics een zeer goede start, na een mindere periode. De fanclub herleeft en groeit opnieuw aan met toffe leden. Allen daarheen dus. Bovendien: de toegang is gratis. The Romantics beginnen om 20.30 uur voor een spetterend optreden. Meer nieuws en optredens op de website: www.the-romantics.com.

Medeleven met Poolse gemeenschap

Het stadsbestuur betuigt zijn steun aan de Poolse medeburgers, naar aanleiding van het dramatische ongeval met het Poolse presidentiële vliegtuig waarbij 97 inzittenden om het leven kwamen, onder wie president Lech Kaczynski en zijn echtgenote. Het stadsbestuur drukt zijn medeleven uit tegenover de Poolse gemeenschap in Sint-Niklaas. Het gaat om een groep inwoners die een bijzondere betekenis heeft voor Sint-Niklaas, in het kader van de bevrijding van Sint-Niklaas door de eerste Poolse pantserdivisie in september 1944.

Zonta Waasland geeft filmavond voor goede doel

De leden van Zonta Waasland nodigen uit op hun jaarlijkse filmavond die plaatsvindt op maandag 26 april om 19.30 uur in Siniscoop. Het wordt een avant-première van Baaria, el porto del vento een film van Giuseppe Tornatore met oa. Monica Bellucci genomineerd voor de Golden Globe. Baaria is Siciliaans voor Bagheria, het geboortedorp van de regisseur. In dit autobiografische verhaal ziet men drie verschillende generaties die leven in het Siciliaanse dorp tussen de decennia 1930 en 1970, met het koppel Peppino en Mannina als rode draad. Naar goede gewoont gaat de opbrengst van deze filmavond naar een selectie van lokale sociale projecten. Vertegenwoordigers van het Doorgangstehuis, Carolus, Kinderpsychiatrie, Vanakam en de Sociale kruidenier komen de avond zelf hun cheque in ontvangst nemen. Kaarten voor film en receptie kosten 18 euro en zijn te verkrijgen bij de leden van Zonta Waasland. Info bij ann.naets@telenet.be of 03/766.14.21.

Nieuw beeldgedicht van Lies Van Gasse


In boekhandel 't Oneindige Verhaal, in de Stationsstraat 68, stelt uitgeverij Wereldbibliotheekwoensdag 21 april om 20 uur het beeldgedicht "Sylvia" voor, van Lies Van Gasse (26) uit Sint-Niklaas. Dichter, essayist en criticus Hedwig Speliers geeft een inleiding op het werk van Lies Van Gasse. Erik Vlaminck, auteur van de succesvolle roman Suikerspin, zal met Lies Van Gasse een gesprek voeren over de totstandkoming van Sylvia. Daarna zal er genoeg tijd zijn om onder het genot van een glas wijn met elkaar van gedachten te wisselen; de auteur zal exemplaren van Sylvia signeren. De toegang is gratis, reserveren is wel noodzakelijk (mail naar oneindigeverhaal@skynet.be. Meer over Lies Van Gasse op haar site http://users.telenet.be/liesvangasse of http://www.blauhaus.tk. (foto schermafdruk site blauhaus).