donderdag 1 juli 2010

Bib verkoopt afgevoerde boeken filialen

Naar aanleiding van de sluiting van de bibliotheekfilialen Koopcentrum en Moerland, houdt de bib een verkoop van afgevoerde boeken op zaterdag 3 en zondag 4 juli, telkens van 8u30 tot 12u30. De verkoop vindt plaats in het filiaal Koopcentrum. Per boek betaal je 1 euro.

Muzikale zesdaagse in het stadscentrum


Sint-Niklaas staat voor een muzikale zesdaagse. Nadat Hush Hush en de Mansana Salsa Band de aftrap gaven voor de Pleinconcerten, staat dinsdag 6 juli het eerste Walburgconcert van dit seizoen op het programma. Op de affiche Jean Blaute en Eric Melaerts. Woensdag 7 juli verlegt de ambiance zich naar het Sint-Nicolaasplein, voor 'Sinnekloas danst' met 'Zumba a la Terassa' en een gratis drankje voor alle deelnemers. DJ J-Justice zorgt voor de sfeer. Donderdag 8 juli, nog op het Sint-Nicolaasplein, vindt al het derde Pleinconcert plaats. Op het podium Jackobond, een topper uit het Eén-programma "Zo is er maar één" van vorig jaar. Vrijdag 9 juli verplaatst het podium zich naar de Grote Markt voor de eerste editie van Retrorock. Daar staan om 15 uur op de affiche Lisa Del Bo, Luc Steeno, Laura Lynn en Willy Sommers. Zij treden op begeleid door The Golden Bis Band. Zij zullen ook samen een nummer brengen. En dat is een absolute primeur ! Om 20 uur stapt Jo Lemaire, begeleid door haar big band, op het podium. De avond sluit af met een optreden van de Australische ABBA-imitatoren Björn Again (foto van hun website www.bjornagain.com). Zaterdag 10 juli stappen we over naar het kermisprogramma. Om 18 uur is daarin op de Grote Markt een optreden voorzien van Sam Gooris. Op de Vlaamse feestdag van zondag 11 juli spettert Sandrine Delux Live on Tour vanop het podium van de Grote Markt. De muziekliefhebbers zijn dan een dag rust gegund, vooraleer er opnieuw Park-, Plein- en Dansconcerten zijn.

Stadsdiensten hebben ook vakantieregeling

Een aantal stadsdiensten zijn naar aanleiding van de zomervakantie enkele dagen gesloten. Dat is het geval voor het stadhuis op maandag 5 en woensdag 21 juli, en op maandag 16 augustus. Het deelgemeentehuis van Belsele is gesloten van maandag 12 tot en met zaterdag 17 juli. Dat van Nieuwkerken van maandag 19 tot en met zaterdag 24 juli en dat van Sinaai van maandag 26 tot en met zaterdag 31 juli. Het Sinbad is gesloten van maandag 5 tot en met zondag 25 juli én zondag 15 augustus. De sportcentra De Witte Molen, De Klavers, De Mispelaer en Ter Beke zijn gesloten van donderdag 1 tot en met vrijdag 30 juli. Het reservatiekantoor van de stadsschouwburg is gesloten van donderdag 1 juli tot en met zondag 1 augustus. Reservaties kunnen steeds via de website www.ccsint-niklaas.be. De hoofdbibliotheek aan het Heymanplein is gesloten zondag 11 juli, woensdag 21 juli en zondag 15 augustus. De bibliotheekfilialen zijn gesloten van dinsdag 6 tot en met zaterdag 17 juli. Ze zijn ook gesloten woensdag 21 juli