vrijdag 21 mei 2010

Maatjesavond in de stadszalen


Het Nederlands consulaat-generaal in Gent organiseert elk jaar in een andere Vlaamse stad de voorstelling van de eerste maatjes van het nieuwe seizoen. Dit jaar vindt dit evenement plaats in de stadszalen van Sint-Niklaas op dinsdag 8 juni. Tijdens een korte plechtigheid wordt het eerste vaatje maatjes overhandigd aan de burgemeester en aan de Nederlandse ambassadeur. Om 20 uur gaan de deuren van de stadszalen aan de Leopold II-laan open voor het grote publiek en kunnen de bezoekers voor 1 euro een maatje op de kop tikken. Wij zich aanmeldt met de bon uit de Stadskroniek van mei krijgt het eerste maatje gratis. De maatjes worden aangeboden met een glas ambachtelijke jenever van Bruggeman. In de hal van de stadszalen zijn ook diverse producenten van streekproducten aanwezig, evenals tal van infostands. Het Nederlands consultaat-generaal en het stadsbestuur nodigen alle inwoners uit de eerste maatjes te komen proeven tijdens deze sfeervolle avond met muziek en animatie.

Onthulling straatnaambord 'de slimste straat'

De Kardinaal Cardijnlaan won in november voor de tweede keer de quiz ‘de slimste straat’, georganiseerd door de vzw Hand in Hand. Een jaar lang mag de Kardinaal Cardijnlaan opnieuw deze eretitel dragen. Het stadsbestuur plaatst deze straat in de Baenslandwijk in de kijker met de officiële onthulling van het straatnaambord ‘de slimste straat 2009’. Dit evenement vindt plaats zaterdag 22 mei om 16 uur. De onthulling gaat gepaard met een drink voor de bewoners, in de tent die opgesteld staat vlakbij de N70.

Senioren zingen in de spiegeltent

Zaterdag 22 mei om 14.30 uur organiseert het stadsbestuur voor de tweede maal "Senioren zingen" in de spiegeltent op de Grote Markt. Het is een zangspektakel met liedjes uit de oude doos. Dit evenement is een ideale gelegenheid om aan de hand van liedjes herinneringen op te halen aan de tijd van toen. Alle deelnemers ontvangen een tekstboekje zodat het mogelijk is uit volle borst mee te zingen. Info en tickers via de sociale dienst (stadhuis, 03/760.91.45). Tickets kosten 3 euro (2 euro voor kansenpashouders). De eerste consumptie is gratis.