woensdag 5 mei 2010

Vakantie op maat voor jongeren in Sint-Niklaas

De nieuwe editie van “Vakantie op maat 2010” is uit. Daarin wordt een overzicht gegeven van alle activiteiten waaraan kinderen en jongeren in Sint-Niklaas tijdens de zomervakantie kunnen deelnemen. Aan de hand van 5 kleuren kan men kiezen uit:
• Vrije ateliers: in de vrije ateliers kunnen kinderen tot 12 jaar zich creatief uitleven tijdens cursussen dansen, schilderen, juwelen maken, enz.
• Zomersportkampen: sportievere kids vinden zeker hun gading tijdens deze sportkampen.
• Open Stadion: dit is een sport-, spel- en recreatiekamp voor 6- tot 16-jarigen, met ondersteuning van spelers uit de A-kern van Red Star Waasland. Er worden tal van activiteiten aangeboden zoals voetbal, basket, hindernissenbaan, verkeersopleiding, enz.
• Vakantieopvang: zoals elk jaar organiseert De Sprinkhaan vakantieopvang voor kleuters en kinderen tot 12 jaar op vier centrale locaties.
• Speelpleinwerking: tijdens de vakantie kunnen kinderen en jongeren terecht bij 7 verschillende speelpleinen, verspreid over het grondgebied.
In de brochure komen ook een aantal andere activiteiten aan bod die door de stad worden georganiseerd, zoals het vakantieaanbod voor kinderen met een beperking en buurtwerking Mengelmoes. Men kan de brochure raadplegen op www.sint-niklaas.be. Of men kan een gratis exemplaar opvragen via communicatie@sint-niklaas.be, tel. 03/760.90.31.

Beweging in de Stad genomineerd

Om de kracht van vrijwilligers in verenigingen en projecten extra te promoten, reikt de Vlaamse Gemeenschap de Prijs voor het Vrijwilligerswerk uit. Het stadsbestuur van Sint-Niklaas diende de organisatie Beweging in de Stad in als project. In het kandidaat-dossier werd aandacht geschonken aan de 300 vrijwilligers, de wereldmarkt en het inhoudelijk programma tijdens Villa Pace. Beweging in de Stad, het Sint-Niklase samenwerkingsverband tussen diverse jeugdverenigingen, NGO’s, welzijns- en milieuorganisatie werd 14 jaar geleden opgericht via een informatieve wereldmarkt en publieke debatten om maatschappelijke thema’s aan te kaarten tijdens Villa Pace. Voor de prijs voor het vrijwilligerswerk werden 237 verenigingen of projecten ingediend. Beweging in de Stad behoort nu tot de laatste tien, waaruit op 19 mei de laureaat wordt gekozen.