woensdag 19 mei 2010

Verhalen en anekdotes op begraafplaats Tereken


Sint-Niklaas neemt voor het eerst deel aan de "Europese week van de begraafplaatsen". Die vindt plaats van zaterdag 29 mei tot zaterdag 5 juni. De eerste activiteit is zaterdag 29 mei om 19.30 uur een geanimeerde wandeling op de begraafplaats Tereken. Marcella Piessens vertelt verhalen en enekdotes over bekende, beroemde en beruchte Sint-Niklazenaren en de funeraire symboliek. Zondag 30 mei om 11 uur opent rondom de aula van het crematorium Heimolen een tentoonstelling met beeldhouwwerk van Jean-Pieer Serverius en Luc Heirbaut. Miel Aerssens leidt bezoekers zaterdag 5 juni om 15.30 uur rond op de Tinelbegraafplaats en het Tinelmuseum in Sinaai. 's Avonds om 19.30 uur vindt op de begraafplaats Tereken in Sint-Niklaas een "Schemervoorracht" plaats. Dichters Tjen Pauwels, Norbert De Beule, Lies Van Gasse, Sylvie Marie, Piet Brak en Frank Pollet dragen er voor uit eigen werk. Na afloop wordt op het centraal punt van de begraafplaats een drankje en een gedichtenbundeltje aangeboden.

Droomballon opent nieuwe vleugel

De stedelijke basisschool De Droomballon, aan de Gyselstraat in Nieuwkerken, wordt grondig vernieuwd en uitgebreid. De eerste fase van het project is achter de rug: de verbouwing van de lagere school. Zaterdag 29 mei om 14 uur vindt de plechtige opening plaats. Om twintig over twee staat een korte act van 4de, 5de en 6de leerjaar op het programma. Nadien is er gelegenheid om de lokalen te bezoeken. Om 17 uur start een barbecue, waarvoor je vooraf moet inschrijven via de school op 03/776.44.24, of gsm 0486/68.16.54.

Opdonder4 met Maria Dolores Mingeroet


Maria Dolores Mingeroet (foto) vertelt donderdag 27 mei om 20 uur in het SteM, Zwijgershoek, een sprookje over de Mercatorstraat, breinaalden en de sokken van Rockefeller. Zij doet dat tijdens een avond van Opdonder4, een gezellige losse vereniging die elke vierde donderdag een activiteit organiseert in het museumcafé. De toegang is gratis en nadien is er gelegenheid voor een babbel, heffen van het glas én een bezoek aan het museum.