woensdag 17 maart 2010

Eerste stadsprijs duurzaam bouwen uitgereikt


Het stadsbestuur heeft de eerste stadsprijs 'duurzaam bouwen' uitgereikt aan Manuel en Veerle Van Steenbergen-De Wit voor hun nieuwbouwwoning in de Gouden Leeuwstraat in Belsele. Het gaat om een bedrag van 2.000 euro. De jury prijst hun woning als een modelproject, dat de gangbare normen inzake duurzaamheid ver overstijgt. De stadsprijs geldt als aanvulling op die voor renovatie en invulbouw. De nieuwe stadsprijs maakt deel uit van het duurzaamheidsbeleid van het stadsbestuur. Een greep uit de 'sterke punten' die de jury naar voor schoof: goede integratie van de woning in de bosrijke omgeving, goed georiënteerde glaspartijen om het passieve zonlicht maximaal te benutten (foto van de zuidgevel), een laagenergiewoning door de doorgedreven isolatie van zowel het dak, als de muren en de vloeren, een hemelwatertank met hergebruik in de woning en gebruik van materialen met een zo gering mogelijke milieu-impact.

Plantactie geboortebos in recreatiepark De Ster

Ook dit jaar vindt een plantactie van het geboortebos plaats, zondag 21 maart om 12 uur, in recreatiepark De Ster, aan de Lange Rekstraat. Anders dan vorig jaar zullen er nu, naast aanplanten van boompjes voor de 934 geboortes in 2009, ook boompjes geplant worden voor de vier adopties vorig jaar. In het totaal zullen 255 kersverse ouders samen met familie hun boompje komen aanplanten. Er worden ongeveer 1.200 aanwezigen verwacht. In 2009 werd voor de eerste keer de plantactie van het geboortebos georganiseerd. Voor elke baby die in 2008 in Sint-Niklaas het levenslicht zag, werd een boompje aangeplant

Figuranten gezocht voor docudrama WOII

Voor een docudrama over Wereldoorlog II worden voor zondag 21 maart om 13 uur figuranten gezocht. Het gaat om jongeren tussen 16 en 19 jaar. Zij nemen deel aan een scène in een klaslokaal in de binnenstad. Het stadsbestuur kijkt dit jaar terug op de zware bombardementen die 70 jaar geleden (op 17 mei 1940) tientallen slachtoffers maakten in het stadscentrum. Dat gebeurt onder meer met de productie van het docudrama "Oorlog in de stad. Sint-Niklaas, 1940-1944". De opnamen voor deze film zijn momenteel volop aan de gang. En voor deze film is dus de klas-scène voorzien. Kandidaat-figuranten melden zich bij karine.geerts@sint-niklaas.be, uiterlijk op donderdag 18 maart. Bij inschrijving ontvang je nog een infofiche over de scène.