zondag 18 april 2010

Erfgoeddag 25/4 in teken van 'Fake?'


Zondag 25 april kan je tussen 10 en 18 uur in de stedelijke musea van Sint-Niklaas gratis terecht voor een veelzijdig erfgoedaanbod tijdens de Erfgoeddag 2010. Fake? Vals of echt? Dat is hét thema van de Erfgoeddag in Vlaanderen. Het thema wordt in een dagprogramma toegepast op de collecties van de Sint-Niklase musea. Om kwart over elf geeft Janpiet Callens in de Salons voor Schone Kunsten in de Stationsstraat een lezing over "Het profiel van de kunstcriminee" (foto). Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht via 03/760.37.50. Voorts zijn er voor de deelnemers aan de Erfgoeddag actieve rondleidingen "Echt of niet echt?" (voor kinderen vanaf 10 jaar en hun ouders of grootouders) om 10.30 uur, 14 en 15.30 uur in het Mercatormuseum; "Speurneuzenzoektocht met z’n allen" doorlopend van 10 tot 18 uur in het SteM (voor kinderen 4-9 jaar en hun ouders of grootouders); de tentoonstelling: "Gaat je familiestamboom terug tot de 16de eeuw of zelfs tot Karel de Grote?" (10-18 uur, doorlopend in het Mercatormuseum.

Bibliotheekfiliaal Shopping Center sluit

Het stadsbestuur sluit het bibliotheekfiliaal in het Waasland Shopping Center. In het nabije Reynaertpark opent in september een 'bibliotheekpunt'. Bib De Post achterna. Het filiaal wordt als winkelruimte verkocht. Ook het filiaal in KaHo Sint-Lieven aan de Moerlandstraat sluit. In Nieuwkerken bouwt het stadsbestuur een nieuw filiaal en dat van de Clementwijk wordt een 'kinderfiliaal'. Met de wijkuitbreiding worden veel jonge gezinnen met kinderen verwacht. Voorts plant het stadsbestuur een grote verbouwing van de hoofdbibliotheek, vermoedelijk eind 2012-begin 2013. Dit jaar komt er al een eerste aanpassing, met een centrale balie en langere openingstijden voor de jeugdbibliotheek.

Wie wordt Populairste Ondernemer Ankercenter ?

Sinds de start van het project Voor Anker in Sint Niklaas in september 2009 openden vier nieuwe zaken in het Ankercenter: restaurant Shoarm El Sheikh, speelgoedwinkel Het Speelgoedanker, scooter- en motorzaak CMD motorparts en Tatpa sanitair. De nieuwe uitbaatsters van café Het Clubken en Paardenshopper vervolledigden het rijtje nieuwelingen. Het winkelende publiek kan inmiddels stemmen uitbrengen om de Populairste Ondernemer en Nieuwe Ondernemer van het Ankercenter aan te wijzen. Op 11 mei volgt de prijsuitreiking.