donderdag 30 september 2010

Dinsdag 5/10 fairtradeboterham aan ‘t station

In de Week van de Fair Trade (29 september – 9 oktober) kan je dinsdag 5 oktober genieten van een bioboterham met fairtradechoco. Afspraak tussen 7 tot 8.30 uur aan het station. Sint-Niklaas is fairtradegemeente en dit smakelijke ochtendlijke extraatje op weg naar het werk/school wordt aangeboden in samenwerking tussen stad en Oxfam-wereldwinkels. Een heuse winkelbus (foto) met binnen een superette van fairtradeproducten is dan ook ter plekke. Een strandstoel maakt een vast attribuut uit van deze bus en is zitplaats voor te interviewen gasten. Koen Vanbockstal, gedelegeerd bestuurder Oxfam, bijt alvast de spits af en helpt mee de boterhammen aan de man te brengen. Daarnaast kan je je op de rode loper als topmodel in een fairtrade paradijs wanen. Nadien kan je je eigen foto terugvinden via de facebookpagina van fairtradegemeenten.

Studenten Academie zetten kostuums in de etalage

In het kader van het project ‘Innovatieve retail’, een samenwerking tussen het Sint-Niklase Centrummanagement en Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland worden nieuwe en vernieuwende manieren gezocht om de detailhandel en winkelplezier in het Sint-Niklase aantrekkelijker te maken. De vraag van enkele studenten Theaterkostuumontwerp van de SASK in Sint-Niklaas om de etalages van leegstaande winkels in de stadskern ‘op te smukken’ met hun ontwerpen, is enthousiast onthaald. Van 3 tot 24 oktober stellen Christel Van Marcke, Goele Jacquemyn, Gwen De Jaegher, Sarah Mannaert en Soner Cetin hun werken tentoon in de etalages van de lokale handelaars en in één leegstaand winkelpand. Hun ultieme droom: op termijn álle leegstaande panden sieren met hun ontwerpen en te komen tot een klassikale samenwerking tussen de afdelingen Theaterkostuum, Mode, Edelsmeedkunst en Schoenontwerpen. De deelnemende ‘etalages’ zijn die van Juwelier Van Ruyskensvelde (Stationsstraat 4), Slaapgoed Verlinden (Stationsstraat 28-30), ‘t Oneindige Verhaal (Stationsstraat 68), Tiffanys (Stationsstraat 80-84), Tarmak (Stationsstraat 86), Timmermans (Stationsstraat 90), C&A (Stationsstraat 100), (Vadim (Stationsstraat 65), Libelle James (Stationsstraat 73), een leegstaand pand aan de Stationsstraat 125 en op andere locaties: De Ruyte kappers (Zamanstraat 1) en Banketbakkerij Royale (Parkstraat 27). Op een uitzondering na, allemaal bij ‘gevestigde’ eigenaars-uitbaters. Wanneer de stadskern zich als kwaliteitsprodukt wil onderscheiden van het Waasland Shopping Center, is een uitstraling als groep meer dan noodzakelijk, zullen deskundigen ongetwijfeld aanbevelen.

Rent wint eerste Vlaamse (amateur)musicalprijs

De Vlaamse Musicalprijzen hebben dit jaar voor het eerst ook een ‘beste amateurproductie’ bekroond. Die eer viel te beurt aan het Sint-Niklase Bohemian Productions met Rent. Het gezelschap is overigens ook pas een jaar van start gegaan. Rent gaat over een groep New Yorkse vrienden en hun strijd om te overleven. Bohemian Productions bracht deze productie in première voor ons land. Producent Jeffrey De Bock en regisseur Marc Boon namen de prijs in ontvangst, maar het hele gezelschap was per bus naar de proclamatie-avond afgereisd en juichte mee. Inmiddels zoekt de groep naar een niewe productie. De regionale televisie TVOost had hierover al een nieuwsitem, net als dé Vlaamse musicalsite. Je kan beide nieuwsitems bekijken via de respectieve links.