dinsdag 10 november 2009

Sint in de piste: sprookjes in de war


Het kinderfeest ‘Sint in de piste’ loopt voor het tweede jaar in samenwerking met het befaamde Nederlands Nationaal Circus Herman Renz (foto). Het wordt opnieuw een spetterende circusshow met attracties van Europees topniveau. Op het programma staan onder meer acrobaten, clowns, evenwichtskunstenaars, krachtpatsers, paarden, dolgekke acteurs en een vinnig showballet. "Sint in de piste" is een anderhalf uur durend spektakelprogramma waarbij klassiek circus in een modern jasje wordt gestopt. En natuurlijk zijn ook de Sint en zijn vele Zwarte Pieten opnieuw van de partij … met voor ieder kind een geschenkje aan het einde van de show. De voorstellingen vinden plaats zaterdag 21 november om 10.30 uur, 14 uur en 17 uur en zondag 22 november om 10.30 uur en 14 uur. Kaarten (5 euro) zijn te koop aan de infobalie van het stadhuis, in het toeristisch infokantoor op de Grote Markt en bij de meewerkende bakkers-banketbakkers. Vanaf vrijdag 20 november zijn er enkel nog kaarten verkrijgbaar aan de circuskassa (Grote Markt). Telefonisch reserveren kan via 03/760.91.64. Deze gereserveerde tickets kunnen dan op 20, 21 en 22 november afgehaald worden aan de circuskassa op de Grote Markt. Meer info: www.sintindepiste.be

Huis van de Sint: open voor vrij bezoek



Het Huis van de Sint staat uiteraard in zijn eigen stad Sint-Niklaas, aan de Stationsstraat 85. Een bezoek aan het Huis geeft je een unieke kijk op het dagelijks leven van Sinterklaas. Waar slaapt de Sint? Wanneer en wat eet de Sint? Heeft hij een ligbad of een douche? Kijkt hij ’s avonds naar tv? Draagt hij dan een kamerjas? En hoe zit het met al die Zwarte Pieten? Wonen die daar ook en kunnen zij daar oefenen voor de grote dag? Sinterklaas nodigt alle kinderen uit in zijn Huis om het antwoord op al deze vragen zelf te komen ontdekken. Na zijn aankomst in Sint-Niklaas, zondag 15 november, is Sinterklaas ook zelf regelmatig aanwezig in zijn Huis. Het Huis is gerealiseerd door het Sint-Nicolaasgenootschap. Tot 6 december kan je er gratis een bezoek aan brengen. Er is vrij bezoek op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (16-17 uur), woensdag (14-17 uur), zaterdag en zondag (10-17.30 uur). Groepsbezoeken met gids (ongeveer 50 minuten) staan open voor kinderen vanaf 4 jaar en zijn mogelijk op woensdag, zaterdag en zondag. Inschrijven via 03/760.37.54.

Sinterklaas doet zijn intrede

Samen met de Vredefeesten is het jaarlijks Sinterklaasprogramma een speerpunt voor de stadspromotie van Sint-Niklaas. Van 12 november tot 6 december worden naar goede gewoonte opnieuw duizenden kinderen verwacht in de Sint-Niklase binnenstad voor de verschillende Sinterklaasactiviteiten. Zondag 15 november maakt Sinterklaas z'n intrede in zijn residentiestad. Vanaf 13 uur worden alle kinderen verwacht op de Grote Markt, die voor de gelegenheid is omgedoopt tot het 'Sinterklaasspeelplein'. Om 15 uur begroet de sint de kinderen. Daarrond is een animatieprogramma gebouwd, met veel muziek en natuurlijk de sinterklaasliedjes. Het thema is "Zwarte Piet heeft hoogtevrees". Wie niet tot op de Grote Markt raakt, kan thuis voor de buis de show volgen: van 14.45 uur tot 16 uur zendt TV Oost de show live uit. Voor wie er niet genoeg van kan krijgen: er zijn heruitzendingen woensdag 18 november van 15.30 tot 17 uur en op zaterdag 28 november in de weekendlus, tot zondag 14 uur.