vrijdag 18 maart 2011

Lifestyle weekend met modezondag 26 en 27 maart


Zaterdag 26 en zondag 27 maart stellen de handelaars in het winkelhart van Sint-Niklaas, zoals dat al enkele jaren het geval is, bij het begin van de lente hun nieuwe collectie voor. Dit jaar is het dubbel genieten tijdens een heus Lifestyle Weekend op 26 en 27 maart. Liefst 35 winkels stellen hun lentecollectie voor en verwennen hun klanten met een leuke attentie, van een glaasje Cava tot 10% korting, tot een gratis ontharingsbeurt. Er zijn ook verschillende modeshows in de Stationsstraat en in de Reinaertgalerie. Wie verrassend wil shoppen in het hart van Sint-Niklaas, kan zaterdag 26 maart terecht tijdens de gewone openingsuren en zondag 27 maart van 14 tot 18 uur. Op zondag zal de Stationsstraat ook autovrij zijn.

“Spoken dreams” opent op 25 maart Kultour11

Het muzikaal-poëtisch programma “Spoken dreams” opent vrijdag 25 maart Kultour11. Het muzikale luik verzorgt Boohgaloo Zoo (foto van hun MySpacepagina). Dit is het nieuwe project van K’Bonus, U-Gene en Grazzhoppa, voor de gelegenheid bijgestaan door saxofonist Vincent Brijs van Brazzaville. Voort mag je op het podium van de foyer van de stadsschouwburg poëzie verwachten: Najiba Abdellaoui als grote naam in het hedendaagse Nederlandstalige dichtkunst, Christophe Vekeman die behalve romancier en columnist ook gedichten brengt en Amir Sulaiman, internationaal geprezen dichter. De avond start om 20 uur. Tickets kosten 10 euro (8 euro -26 jaar en 2,5 euro kansenpas). Meer info via 03/760.91.53 of www.kultour11.be. Meer info over alle 24 evenementen van Kultour11 vind je op de website. Die activiteiten staan allemaal onder de noemer van ‘dromen’. Ze zijn verdeeld over podium, expo, poëzie, film, workshops en lezingen en projecten die zich tot kinderen richten. Op papier vind je ze onder meer in het inforek van de stadsbibliotheek.

Nieuwe toeristische gids Waasland is uit

Toerisme Waasland publiceerde de nieuwe toeristische gids 2011. Het is een handige gids met fiets- en wandeltips, evenementen, trekpleisters en nog meer. In ruim 140 pagina’s geeft de gids informatie, gespreid over zeven hoofdstukken: info over de regio met onder meer alvast extra aandacht voor het Mercatorjaar 2012; trekpleisters zoals het SteM; actief zijn in de regio met onder meer fietsen, wandelen, ballonvaart of autoroutes; musea en monumenten; de belangrijkste vaste jaarlijkse evenementen zoals feesten en stoeten, winkelen en streekproducten en per gemeente wat er niet te missen is. Naast Sint-Niklaas maken ook Beveren, Kruibeke, Lochristi, Lokeren, Moerbeke-Waas, Sint-Gillis-Waas, Stekene, Temse, Waasmunster en Wachtebeke. De gids is gratis verkrijgbaar in alle lokale toerismekantoren. Tegelijk is er ook een leuke toeristische kaart uitgebracht. Meer info bij Toerisme Waasland op 03/760.92.62 of www.toerismewaasland.be.