woensdag 24 augustus 2011

Swingend in 3de Nacht van de musea

Zaterdag 27 augustus vindt in en om het stedelijk museum SteM, aan Zwijgershoek, de 3de Nacht van de musea plaats. Op drie locaties, het Mercatorpark, het museum en in de tent op de parking Zwijgershoek, is er veel te beleven voor jong en wat ouder. Kers op de taart is de swingende avondfuif. Van 14 tot 19 uur kunnen kinderen in het Mercatorpark terecht voor het Kapsalon van Theater Savooi en een speelhoek met diabolo’s, hoelehoeps, kaatsballen en veel meer. Een ‘zoete hoek’ met suikerspin en popcorn zal ook jong volk trekken. Om 17 uur is er een optreden van de harmonie Waesiana met hits uit de jaren ’60. Van 15 tot 23 uur kunnen de liefhebbers van de sixties gratis terecht in het museum zelf voor professioneel restylen (schmink, pruiken, valse wimpers,…), bewonderen van jukeboxen, motorfietsen en andere vintagespullen. Derde locatie is de tent op de parking. Daar vindt de Sixties-fuif plaats met dj’s Pedalo Kollektiv, de coverband NotThe Beatles en een optreden van een opmerkelijk koppel: Patrick Riguelle met band en John Terra. De activiteiten zijn gratis, behalve de Sixties-fuif. Een ticket voor de fuif kost 5 euro (4 euro in voorverkoop aan de museumbalie), mét inbegrip van een drankbonnetje.

Baleynbal sluit Pleinconcerten 2011 af

Donderdag 25 augustus sluit een Baleynbal met reïncarnatie van Balbrozijn de Pleinconcerten 2011 op het Sint-Nicolaasplein feestelijk af. Het bal vindt plaats in samenwerking met kunstencentrum ’t Ey uit Belsele. De avond is als het ware een verlengstuk, met een andere soort muziek, van Sinnekloas Danst, dat de avond voordien op het plein de editie 2011 afsloot. De pleinconcerten zijn een organisatie van stadsbestuur, de vzw Centrummanagement en de horeca van het Sint-Nicolaasplein.  

Noche de Salsa met “Rueda” op het Nicolaasplein

“Sinnekloas Danst” sluit vanavond, woensdag 24 augustus, af met een Noche de Salsa. Van 20 tot 21 uur is er gratis initiatie Rueda de Casino, een groepsdans met minimum drie paren. Van 21 tot 23 uur brengt dj J-Justice danssfeer met de late night Latin. De Rueda is afkomstig uit Cuba. De Rueda heeft geen vooraf bepaalde choreografie, hoewel de deelnemers bepaalde bewegingen en figuren moeten toepassen. De leider van de groep geeft de dansers opdracht bepaalde figuren uit te voeren. Wie alvast vooraf wil kennis maken met de Rueda, vindt op Youtube vele tientallen filmpjes, zoals dit, of kan terecht op de website www.cubansalsa.be.