zondag 10 juli 2011

Maanzaad zomerdreunend op Pleinconcert

Donderdag 14 juli brengt Maanzaad het Pleinconcert op het Sint-Nicolaasplein. Maanzaad is volgens zijn/haar website (waarvan bijgaand beeld) “een liveband met Nederlandstalige rootsreggae, zomerdreunen en –kreunen en psychedelische dub met een geil kantje”. Wie al wat songs wil beluisteren kan naar de site surfen www.maanzaadmusic.be. De band bestaat uit Adriaan Cole, Inneke Van de Velde, Kimberly Dhondt, Shikha De Cock, Gino Waem, Km Gorgon, Bart Van gompel en Mustafa Ketami. Voor enkele leden van de groep is het overigens een ‘thuismatch’: Kimberly Dhondt die ook een muzikale broer heeft en Kim Gorgon die ook betrokken is bij de organisatie van het eerste stadsfestival Statie West.

Opnieuw Lotto Street Soccer op Grote Martk

Ook dit jaar strijkt het Lotto Street Soccertoernooi neer op de Grote Markt. Woensdag 13 juli komen teams jonge voetballertjes, verdeeld in drie leeftijdsgroepen tegen elkaar uit. De teams bestaan telkens uit vier spelers. Lotto Street Soccer brengt voetbal terug naar de plaats waar het ontstaan is:: op straat. “Geen saaie matchen, lange ballen of buitenspel maar snelle moves, coole tricks en slimme passes”, klinkt het op de site van Lotto Soccer. Bovendien staat niet alleen het spel centraal, maar ook de fairplay wordt beloond.

Tom Dice opent nieuwe muzikale week

Net als vorige week, heeft de tweede kermisweek opnieuw veel muzikaals te bieden. En gratis bovendien. Maandag zijn er 11 juli-vieringen met muzikale animatie. Dinsdag 12 juli is het goed prijs, met Tom Dice vanaf 20 uur op het podium van de Walburgconcerten in het Romain De Vidtspark. Tom Dice (foto op Wikipedia) is singer-songwriter. De Eeklonaar werd bekend door zijn deelname aan X-Factor. In november 2009 werd hij voorgesteld als vertegenwoordiger van ons land voor het Eurosongfestival. Met “Me and my guiitar” werd hij in de Noorse hoofdstad Oslo zesde. In april vorig jaar bracht hij zijn debuutalbum Teardrops uit, dat goud haalde. Woensdagavond komen de liefhebbers van Latijns-Amerikaanse ritmes aan hun trekken met de Zumba-avond tijdens “Sinnekloas danst” op het Sint-Nicolaasplein. Donderdag staat op hetzelfde plein Maanzaad op het podium voor een pleinconcert. Zondag sluit de kermis met een VTM-Kzoomdag met optreden van de band) en om 23 uur een muzikaal vuurwerk.