donderdag 19 mei 2011

Hickory Falls wint Lawijtstrijd 2011

De driekoppige band Hickory Falls is de winnaar van Lawijtstrijd 2011. De groep met de 22-jarige Sint-Niklase frontman Roy Verbeke (gitaar, percussie, backing vocal), Geoffrey Mys (idem) en Steven Meuleman (drum, percussie), haalde het van Say hello to my kids, Slow Pilot, Hootka en Masda. Naar eigen beschrijving op vi.be brengt Hickory Falls “jaren ’60 roots-rock, gecombineerd met hardrock, psychedelica en blues”. Tijdens de finale die nu nog plaatsvond in de foyer van de stadsschouwburg (volgend jaar in concertzaal De Spiegel) genoot het publiek van vijf absolute topacts. Maar er moet nu eenmaal een winnaar zijn. Hickory Falls sleepte met de overwinning een cheque van 1.000 euro in de wacht (foto Lawijtstrijd) én 500 euro studiotijd. De groep zal allicht de komende maanden nog op de voorgrond komen. Maar voor wie nu meer info zoekt via het internet, is het nog even wachten: de websitelink van Hickory Falls op vi.be werkt namelijk niet…

Bart Peeters, Daan, Gorki e.a. op Villa Pace

Villa Pace, het gratis stadsfestival in het eerste weekend van september in Sint-Niklaas, is aan haar zevende editie toe en presenteert nu al de eerste namen voor de drie podia: Grote Markt, Sint-Nicolaasplein en Castrohof. Bart Peeters en Gorki (vrijdag) en Daan, Vive La Fête en Mintzkov spelen zaterdag op het hoofdpodium op de Grote Markt. Daan verkocht onlangs de Stadsschouwburg twee keer uit met een akoestisch programma, maar komt naar de Grote Markt met een festivalset. De (Nederlandse) Heideroosjes (vrijdag) en Drums Are For Parades (zaterdag) staan op het Sint-Nicolaasplein. Het groene Castrohof brengt een reggaeprogramma op zaterdag met Zion Train (UK), Pura Vida en Maanzaad. Op zondag wordt er gefeest met onder meer balkan en gipsy. Dan treden W Victor, Tsiganisation Project en Antwerp Gipsy Ska Orchestra op. Elk jaar heeft Villa Pace, het festival rond vrede en solidariteit, een thema. Dit jaar staat het in het teken van de vrijwilliger. Villa Pace is ook meer dan een muziekfestival: de wereldmarkt telt meer dan 130 standen.

Cultureel Centrum presenteert nieuw podiumseizoen

De nieuwe Podiumkrant van het Cultureel Centrum Sint-Niklaas, met de volledige seizoensinformatie 2011-2012, is verzonden met de post en valt eerstdaags in de brievenbussen. “Een tintelend en rijkgeschakeerd programma staat klaar”, meldt het CC. Op de website staat ook alle nieuwe informatie (tekst, foto's, filmpjes...). De inschrijvingen voor abonnementen starten zaterdag 28 mei, vanaf 9 uur. Gedrukte formulieren kan men afgegeven in het reservatiekantoor van 9 tot 14 uur. Online reserveren kan eveneens op 28 mei vanaf 9 uur. De abonnementenmodule is te vinden in de rubriek 'bestellen' op de website. Losse tickets kan men bestellen vanaf zaterdag 18 juni, vanaf 9 uur.