woensdag 10 maart 2010

Toerisme Waasland lanceert Bavarwaas

Toerisme Waasland heeft de streekgerechtenwedstrijd opgedoekt, maar pakt nu uit met Bavarwaas. Het is geen wedstrijd, maar een oproep aan de Wase chefs in restaurants, tavernes en tearooms om zoetigheden op de kaart te zetten, bereid met Wase streekgerechten. De naam van de actie is afgeleid van het dessert bavarois. Toerisme Waas hoopt dat veel horecazaken tussen 1 juli en 30 september een lekkere zoetigheid serveren en zal hiervoor een 300-tal horecazaken aanschrijven. Tegen eind deze maand wil Toerisme Waas hun inschrijving op het initiatief noteren. Info bij Toerisme Waasland op 03/760.92.62.

Kies mee voor dier in de kijker


Het stadsbestuur en de stedelijke milieuraad organiseren een campagne om een dier in de kijker te plaatsen voor een lokale beschermingsactie. Het publiek mag zelf een keuze maken tussen de honingbij, de egel, de watersalamander en de huismus. Elk van deze dieren krijgt het met de jaren moeilijker om de overleven. Hele bijenvolkeren zijn verdwenen door verstedelijking en parasieeten. Toch zijn ze noodzakelijk voor onder meer de bestuiving bij fruitbomen. Ook de egel vindt door stadsuitbreiding moeilijker een leefbare stek: een bosgebied of tuinen met voldoende schuilplaatsen. De egel voedt zich met insecten. Het menu van de watersalamander bestaat ook uit insecten. Maar het diertje vraagt wel een vijver met zuiver water. Ook dat kan in een tuin. Huismussen vormen ook een 'bedreigde soort', doordat stedelijk groen verdwijnt en er steeds minder pannendaken zijn waaronder ze een nest kunnen bouwen. Stemmen voor bij, egel, watersalamander of huismus kan door voor 30 maart jouw voorkeur te mailen naar marleen.vandamme@sint-niklaas.be. De deelnemers maken kans op een mooie verrassing, zoals een gezinsabonnement voor het recreatiepark De Ster of een geschenkenbon voor de stadskern.

Vrijdag 12 maart: laatste 100 dagen

De laatstejaars van het secundair onderwijs in Sint-Niklaas vieren vrijdag 12 maart hun laatste 100 dagen. Het stadsbestuur heeft opnieuw supermarkten, cafés en nachtwinkels opgeroepen om geen alcohol te verkopen aan jongeren onder 16 jaar. Overigens startte ook een preventiecampagne tegen alcoholverkoop aan minderjarigen. Tijdens de 100 dagen-viering zorgt Jeugdcentrum Den Eglantier op het Nicolaasplein voor een openluchtshow tussen het einde van de schooldag en de traditionele avondfuif. Vanaf 16 uur zorgen dj's Benny Bart en de Freddy's, Bluespirit and The Foxy Ladies voor de muzikale ambiance. In de fuifzaal volgen nadien dj's Wout, Frank en Dirk Stoops. Wie voor schooltijd nog actie wil, kan terecht in de 'smos- en smijtzone' op het Nicolaasplein.