zondag 20 juni 2010

Hush Hush opent muzikaal zomerseizoen


In de komende vakantiemaanden zit er veel muziek in de Sint-Niklase binnenstad. Op dinsdagavond zijn er de Walburgconcerten (waarvoor een apart nieuwsitem), op woensdag is er nieuw 'Sinnekloasdanst' op het Sint-Nicolaasplein (waarvan ook apart meer) en op donderdagavonden zijn er de Pleinconcerten (ook op het Sint-Nicolaasplein). Het eerste van deze Pleinconcerten vindt plaats donderdag 24 juni. Examens zijn al achter de rug en de de resultaten nog niet gekend. Tijd voor een frisse fuif met Hush Hush de winnaar van de jongste Lawijtstrijd (foto) en de Charlie Jones' Big Band.

Gratis nachtvervoer voor openluchtfuif in Nieuwkerken

De openluchtfuif van vzw De Schakel vindt dit jaar plaats vrijdagavond 25 juni op het terrein aan Heihoekstraat 204b. Om de fuifgangers in de loop van de nacht veilig huiswaarts te brengen, voorziet het stadsbestuur voor de vijfde maal gratis nachtvervoer met De Lijn. Sedert de invoering ervan kende dat een stijgend succes: van 290 jongeren in 2006 naar 1.651 vorig jaar. Net als vorig jaar zijn er zeven bustrajecten voor de nachtbussen:
- feestbus 1: Sint-Niklaas Ster – Temse – Tielrode – Elversele – Hamme
- feestbus 2: Sint-Niklaas Ster – Haasdonk – Beveren – Vrasene – Verrebroek – Kieldrecht
- feestbus 3: Sint-Niklaas Ster – Sint-Gillis-Waas – De Klinge – Meerdonk
- feestbus 4: Sint-Niklaas Ster – Belsele Hoge Bokstraat – Sint-Pauwels – Kemzeke – Stekene
- feestbus 5: Sint-Niklaas Ster – Belsele Dorp – Sinaai
- feestbus 6: Sint-Niklaas Ster – Temse – Rupelmonde – Bazel – Kruibeke
- feestbus 7: Sint-Niklaas Ster – Waasmunster – Lokeren
Er is één opstapplaats aan de Heihoekstraat. De bussen vertrekken om 1.30 uur, 3.00 uur en 4.30 uur. Het stadsbestuur draagt de kosten van het nachtvervoer: 5.094 euro.