dinsdag 11 mei 2010

Toerisme schakelt ook horeca-ambassadeurs in


De dienst toerisme van Sint-Niklaas en Horeca Vlaanderen vormden afgelopen twee dagen "horeca-ambassadeurs" van de stad. Maandag waren er zes en gisteren evenveel (foto) die een diploma in ontvangst mochten nemen. Bedoeling van de opleiding was horecapersoneel kennis te laten maken met de toeristische mogelijkheden van de stad. Zij volgden een theoretisch gedeelte en maakten door middel van een stadswandeling kennis met geschiedenis, architectuur, musea en bezienswaardigheden. Zij kunnen het lokale toerisme nu bekwaam promoten. Schepen van toerisme Lieven Dehandschutter: "Bij de toeristische dienst krijgen de medewerkers vragen allerhande, maar dat is ongetwijfeld ook bij horecapersoneel. Het is een meerwaarde voor de zaak wanneer zij dagjesmensen wegwijs kunnen maken in de stad." Op de foto schepen Dehandschutter, Geert De Bock en medewerkster Bea van de dienst toerisme, de lesgever van Horeca Vlaanderen, voorzitter van de stedelijke toerismecommissie Jens Vrebos en de "ambassadeurs" die dinsdag hun diploma kregen: Anita Van Slembrouck (Esplanade), Stefanie Oelbrandt (hotel Ibis), Natasja (Art & Artiscjok), Muriel Van Nimmen, Stefanie Thiemann en (achteraan rechts) kok Olivier Deloyer (allen Den Antus). Maandag waren er al Anna Gysselinck en Emmy Steveninck (Cipierskelder), Jan Foubert (Foubert-Cremerie & Chocoladebar), Paul Heyndricks (De Arend), Peter Przydryga (Baron Sans Sou), Wim Raes (Black Sheep) en Brechtje Merckx (Ibis).

Vrijdag finale van Lawijtstrijd 2010


In de Foyer De Spiegel (Stadsschouwburg) vindt vrijdagavond 14 mei de finale plaats van Lawijtstrijd 2010, het concours op zoek naar nieuw Waas' muzikaal talent. De vijf winnaars van de voorrondes in de Sint-Niklase jeugdhuizen nemen het vanaf 20 uur tegen elkaar op. De winnaar ontvangt een waardebon van 1.000 euro bij Key Music in Sint-Niklaas (instrumenten, apparatuur, ...) en studiotijd ter waarde van 500 euro bij Trix in Antwerpen. Op het programma (loting de avond zelf bepaalt de volgorde) staan Gordo Spacemonkey (www.myspace.com/gordospacemonkey), Chuck Paisley (www.myspace.com/paisleysound), Hush Hush (www.myspace.com/hushhushofficial), The Jaguar Club (www.myspace.com/jaguarclub) en The Junkie Fazz All Stars (www.myspace.com/junkiefazzallstars). Tussen de haakjes vind je een koppeling naar hun myspace-pagina om een voorsmaakje te beluisteren. In de jury zetelen onder meer Alex Callier (Hooverphonic), Geert Robbrecht (Crammerock), Dirk Van Driessche (Cultuurcentrum Sint-Niklaas), Wim Pauels (De Spiegel), Robin Tulkens (Da Music), Laurens Duerinck (Blackie & The Oohoos, winnaar 2008) en Nico Van Gendt (Nico Van Gendt Project). Er wordt ook een publieksprijs toegekend en er is voor het eerst ook een 'KAHO Sint-Lieven Gouden Oren'-prijs, uitgereikt: voor wie de winnaar kan voorspellen die omstreek 1 uur bekend wordt. De deuren van Foyer De Spiegel gaan open om 19 uur. De toegang voor de finale kost 1 euro.

Redactie TV Oost verhuist naar Sint-Niklaas


De redactie en technische omkadering van TV Oost verhuist deze zomer van Dendermonde naar Sint-Niklaas. Zo maakte TV Oost zelf bekend. De regionale zender neemt z'n intrek in het Siniscoopcomplex aan de Leopold II-laan, boven de caféruimte van ex-Ozzy en ex-Oscar, die beide failliet gingen. De verdieping zal de studio herbergen en op het gelijkvloers komt opnieuw een horecazaak. Sedert de start van de zender iin 1994 was TV Oost (destijds Kanaal3) gevestigd in Dendermonde, in de industriezone. Nu komt ze dus meer in de publieke ruimte.