woensdag 4 augustus 2010

Daniël Ost bereidt kerstexpo voor


Bloemenkunstenaar Daniël Ost (55) bereidt een kerstexpo voor op en rond het stadhuis, van 11 tot 14 november. Mede-organisator is Jef Vanhoyweghen van VPR Consult. Dat meldt Het Nieuwsblad vandaag. Een naam voor het project is er ook al: “Daniël Ost Christmas Days”. Volgens Ost zal het project niet te vergelijken zijn met zijn “Daniël Ost @ Home” in de Salons voor Schone Kunsten in november 2008, maar krijgt hij wel de kans in grote ruimten artistieke hoogstandjes te creëren. Volgens de krant zal hij ook gebruik maken van een aantal exclusieve rozen die (nog) niet in de handel zijn. Meer info over Daniël Ost vind je op zijn website (foto).

Stadsbestuur verloot ballonvluchten aan inwoners


De Vredefeesten zijn het jaarlijks hoogtepunt van de animatie in hartje Sint-Niklaas. De kleurrijke heteluchtballons zijn de blikvangers van dit gratis stadsfeest, dat dit jaar plaats vindt op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september. Een ballonvlucht is een unieke belevenis. Het stadsbestuur wil al naar traditie een aantal inwoners tijdens de Vredefeesten de kans geven gratis een ballonvlucht mee te maken. Iedereen die in Sint-Niklaas, Belsele, Nieuwkerken of Sinaai woont en die nooit eerder een ballonvlucht heeft gewonnen, kan zich opgeven als kandidaat-medepassagier. Het volstaat tussen maandag 9 en woensdag 25 augustus aan de infobalie in het stadhuis een kaart in te vullen (slechts één per persoon !). Na loting krijgen de winnaars persoonlijk bericht. Om organisatorische redenen kan men een gewonnen vlucht niet aan iemand anders of naar volgend jaar overdragen. Meer info via 03/760.91.64.

Verkeer Plezantstraat twee weken onderbroken

Van maandag 9 tot vrijdag 20 augustus is doorgaand verkeer in de Plezantstraat onderbroken. Tussen de Pijkedreef en de inrit naar het huisvestingsproject Den Beenaert worden werkzaamheden uitgevoerd voor aansluiting van de riolering van dit woonproject. Het verkeer stadinwaarts en – uitwaarts wordt omgeleid tussen de rotonde aan Vlyminckxhoek, Hoge Bokstraat, Leon Scheerderslaan en Guido Gezellelaan. Straten ten noorden (Heistraat) en ten zuiden (Watermolendreef) van de werf blijven bereikbaar.