De Britse legendarische band The Hollies (bekend van “Here I go again” en “Carrie Ann”) is de top van de affiche voor de tweede editie van Sint-Niklaas Retrorock, zaterdag 2 juli van 14 tot 23 uur. Het programma start met “Sint-Niklaas zingt”, met medewerking van onder meer de wijkclubs. De achtkoppige Golden Bis Band opent met enkele bekende nummers en begeleidt dan achtereenvolgens John Terra, Bart Kaëll en Johnny Logan. Dit trio vormt de kern van wat je de traditionele mix van de seniorennamiddag van het kermisprogramma kan noemen. Nadien komen de grote(re) Britse kanonnen: The Foundations, Dave Berry & The Cruisers én The Hollies. “Het is nog altijd onze droom om een heus senioren-muziekfestival à la Rimpelrock uit te bouwen”, zegt burgemeester Christel Geerts. “Maar alles stap voor stap. Vorig jaar konden we al de eerste stap zetten vanuit het kermisprogramma dat schepen Gaspard Van Peteghem samenstelt.” Pierre Cant van de 15-jarige lokale radio Goldies is al enthousiast. “Het is mogelijk om een nog straffere affiche te bouwen, misschien nog wel voor minder geld”, maakt hij zich sterk. Het Sint-Niklase seniorenfestival vindt dit jaar een week eerder plaats dan vorig jaar, om overlapping met “Vlaanderen Feest” op 8 juli te vermijden. “Sint-Niklaas krijgt ook dit jaar een stevig zomerkermisprogramma”, voegt schepen Van Peteghem eraan toe. Retrorock wil ook senioren in onder meer de rusthuizen bereiken en daarvoor helpt het departement Sociale Zaken van schepen Sofie Heyrman. Retrorock is een gratis festival. Er worden wel zitplaatsen voorzien (5 euro) waarvoor de voorverkoop later start.
Op de foto vlnr Pierre Cant, de schepenen Lieve Van Daele, Gaspard Van Peteghem en Lieven Dehandschutter, burgemeester Christel Geerts en schepen Sofie Heyrman.
Dit is de nieuwsblog bij de website Uit in Sint-Niklaas (www.uitinstniklaas.be). De site geeft ook info over evenementen, theater, cinema en horeca in Sint-Niklaas
woensdag 30 maart 2011
dinsdag 29 maart 2011
Lawijtstrijd start zaterdag in Den Eglantier
Wase muziekbands stimuleren en promoten, is het hoofddoel van Lawijtstrijd. Dit muziekconcours trekt jaarlijks tientallen bands aan. In de loop van de jaren nemen ook meer singer-songwriters deel. Na vooral punk in de beginjaren, hoor je nu meer en meer folk. Minder ‘lawijt’ vinden sommigen. Kwaliteit zal er ook dit jaar zijn. Na vijf voorronden in evenveel jeugdhuizen, volgt zondag 15 mei de finale in Foyer De Spiegel in de stadsschouwburg. Lawijtstrijd 2011 start zaterdag 2 april met een eerste voorronde in Den Eglantier aan het Sint-Nicolaasplein in Sint-Niklaas. Op de affiche van deze eerste voorronde: Opossum, Berline, Nevermind Nessie en Say Hello to my Kids (foto vanop hun vi.be-pagina). De meeste andere deelnemers kan je na googelen ook al vinden op een myspace-pagina.
Zythos Bierfestival verhuist van Sint-Niklaas naar Leuven
Na acht jaar Stadszalen in Sint-Niklaas, verhuist het Zythos Bierfestival volgend jaar naar de Brabanthal in Leuven. In 2004 streek het BierFestival voor de eerste keer neer in Sint-Niklaas en lokte meteen ruim 5.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Jaar na jaar werd de internationale uitstraling groter. Na acht jaar stond de teller op bijna elfduizend bezoekers. Dat de Stadszalen tegen de vlakte gaan, was bekend. Het alternatief, het Bauhuis, de nieuwe evenementenhal aan de andere kant van het station, was voor Zythos onvoldoende als alternatief. Zythos wilde meer ruimte om nog meer brouwers en bieren samen te brengen. Een reuzentent opstellen op de Grote Markt kon voor het stadsbestuur niet. Uiteindelijk werd voor Leuven gekozen. De Brabanthal is tweemaal groter dan de locatie in Sint-Niklaas en Leuven is voor de organisatoren ook voldoende centraal gelegen. Er is een optie voor vijf jaar genomen. Het Zythos Bierfestival zal ook van datum verhuizen: van het eerste weekend van maart, naar het laatste van april.
vrijdag 18 maart 2011
Lifestyle weekend met modezondag 26 en 27 maart
Zaterdag 26 en zondag 27 maart stellen de handelaars in het winkelhart van Sint-Niklaas, zoals dat al enkele jaren het geval is, bij het begin van de lente hun nieuwe collectie voor. Dit jaar is het dubbel genieten tijdens een heus Lifestyle Weekend op 26 en 27 maart. Liefst 35 winkels stellen hun lentecollectie voor en verwennen hun klanten met een leuke attentie, van een glaasje Cava tot 10% korting, tot een gratis ontharingsbeurt. Er zijn ook verschillende modeshows in de Stationsstraat en in de Reinaertgalerie. Wie verrassend wil shoppen in het hart van Sint-Niklaas, kan zaterdag 26 maart terecht tijdens de gewone openingsuren en zondag 27 maart van 14 tot 18 uur. Op zondag zal de Stationsstraat ook autovrij zijn.
“Spoken dreams” opent op 25 maart Kultour11
Het muzikaal-poëtisch programma “Spoken dreams” opent vrijdag 25 maart Kultour11. Het muzikale luik verzorgt Boohgaloo Zoo (foto van hun MySpacepagina). Dit is het nieuwe project van K’Bonus, U-Gene en Grazzhoppa, voor de gelegenheid bijgestaan door saxofonist Vincent Brijs van Brazzaville. Voort mag je op het podium van de foyer van de stadsschouwburg poëzie verwachten: Najiba Abdellaoui als grote naam in het hedendaagse Nederlandstalige dichtkunst, Christophe Vekeman die behalve romancier en columnist ook gedichten brengt en Amir Sulaiman, internationaal geprezen dichter. De avond start om 20 uur. Tickets kosten 10 euro (8 euro -26 jaar en 2,5 euro kansenpas). Meer info via 03/760.91.53 of www.kultour11.be. Meer info over alle 24 evenementen van Kultour11 vind je op de website. Die activiteiten staan allemaal onder de noemer van ‘dromen’. Ze zijn verdeeld over podium, expo, poëzie, film, workshops en lezingen en projecten die zich tot kinderen richten. Op papier vind je ze onder meer in het inforek van de stadsbibliotheek.
Nieuwe toeristische gids Waasland is uit
Toerisme Waasland publiceerde de nieuwe toeristische gids 2011. Het is een handige gids met fiets- en wandeltips, evenementen, trekpleisters en nog meer. In ruim 140 pagina’s geeft de gids informatie, gespreid over zeven hoofdstukken: info over de regio met onder meer alvast extra aandacht voor het Mercatorjaar 2012; trekpleisters zoals het SteM; actief zijn in de regio met onder meer fietsen, wandelen, ballonvaart of autoroutes; musea en monumenten; de belangrijkste vaste jaarlijkse evenementen zoals feesten en stoeten, winkelen en streekproducten en per gemeente wat er niet te missen is. Naast Sint-Niklaas maken ook Beveren, Kruibeke, Lochristi, Lokeren, Moerbeke-Waas, Sint-Gillis-Waas, Stekene, Temse, Waasmunster en Wachtebeke. De gids is gratis verkrijgbaar in alle lokale toerismekantoren. Tegelijk is er ook een leuke toeristische kaart uitgebracht. Meer info bij Toerisme Waasland op 03/760.92.62 of www.toerismewaasland.be.
donderdag 17 maart 2011
Afrika Filmfestival met twee films present
Het Afrika Filmfestival vindt van eind maart tot in april plaats op meer dan een dozijn locaties in ons land, onder meer ook in Sint-Niklaas. Daar kunnen de filmliefhebbers kennis maken met twee Afrikaanse films: “Life, above all” (uit Zuid-Afrika) en “Benda Billi” (Dem. Rep. Congo). De eerste film speelt zich af in Elandsdoorn, een townshipstadje nabij Johannesburg. Diepe trots houdt de gemeenschap samen, maar o wee, als iemand buiten de lijntjes kleurt. De tweede film (affiche) is een Frans-Belgisch-Congolese productie, waarin Ricky ervan droomt om van de muziekgroep Staff Benda Bilili de beste band van Kinshasa te maken. Voor de projectiedagen (24, 27 en 29 maart en 31 maart, 3 en 5 april) en -uren van beide films kan je terecht op de bioscooppagina van Uit in Sint-Niklaas. Het gehele programma, dus ook buiten Sint-Niklaas, vind je op www.afrikafilmfestival.be.
woensdag 16 maart 2011
Stadsbibliotheek verspreidt gratis leeswijzers
Stukjes krantenpapier, een foto, winkelbonnetje, een parkeerticket, een briefje van 5 euro. Wat stop je al niet als blad- of leeswijzer in je boek? De stadsbibliotheek vatte de idee op zelf een leeswijzer te ontwerpen. Eentje die niet verloren gaat in een gelezen boek of achteloos wordt weggegooid.. Een leeswijzer met verzamelwaarde dus. Parrèsia, het Wase collectief van fotografen, afgestudeerd in de “Hogere Graad Fotokunst” aan de stedelijke kunstacademie, stelde zestien kwalitatief hoogstaande foto’s ter beschikking om evenveel leeswijzers te ontwerpen. De foto’s tonen stukjes literair patrimonium van de stad (de wafelenbak, het Woord, Anton Van Wilderode, Reinaert), industrieel erfgoed (de breigoedfabrieken Heyman, Marcotex), bibliotheken (het magazijn van de openbare bib, de bibliotheek van de Broederschool en van de archeologische dienst Waasland) en verscheidene boekvormen (van brailleboek tot leesboek). Leerlingen van de afdeling Publiciteitsgrafiek van het Technisch Berkenboom-Instituut ontwierpen, onder leiding van lerares Katrien Vernimmen, met deze beelden de 16 unieke leeswijzers. Zestien maanden lang worden deze leeswijzers verspreid onder de bibliotheekbezoekers. Momenteel wordt de eerste van de reeks verspreid, met als foto een detail van het beeld van Van Wilderode in de Collegestraat.
Liefst 900 nieuwe bomen in geboortebos
Het stadsbestuur van Sint-Niklaas organiseert zondag 20 maart voor de derde maal een plantactie ‘geboortebos’. Voor elke geboorte of adoptie in 2010 wordt een boompje aangeplant in het geboortebos, aan de Beeldstraat in Sint-Niklaas. Dit jaar worden er 900 bomen geplant, evenveel als er vorig jaar geboortes en adopties waren. Zondag planten 270 kersverse ouders zelf een persoonlijk boompje aan voor hun jonge spruit. Er worden die dag 1.400 aanwezigen verwacht. De activiteiten voor deze feestelijke dag starten om 14 uur op een voor deze gelegenheid ingericht animatieplein in het recreatiepark De Ster aan de Lange Rekstraat.
dinsdag 15 maart 2011
Gratis stadsbus op zaterdag blijft behouden
Het stadsbestuur wil openbaar vervoer zoveel mogelijk aanmoedigen. De stad hanteert daarbij het ‘derdebetalersysteem’: met gemeenschapsgeld de individuele kostprijs drukken. Een aantal bestaande initiatieven worden behouden, andere ook uitgebreid. In de eerste plaats is beslist het gratis busvervoer op zaterdag te behouden, voor alle busdiensten van De Lijn op het grondgebied van Sint-Niklaas. De tussenkomst in de lijnkaarten voor inwoners van Sinaai wijzigt niet (4,5 ipv 9 euro). Nieuwe inwoners krijgen gratis een lijnkaart in de geschenkenmap. Er komen gratis laatavond- of nachtbussen bij de Sterfeesten (14 mei), openluchtfuif Nieuwkerken (24 juni), na-Tourcriterium (29 juli), Vredefeesten (2-4 september) en VTM-kerstparade (eind december). Voor kleinere evenementen wil de stad een beroep doen op privéfirma’s voor laatavond- of nachtbussen. Tenslotte worden volgend jaar, bij de start van de heraanleg van de Stationsstraat, in voorverkoop lijnkaarten verkocht voor 5 euro ipv 9 euro. Daarmee kunnen alle Sint-Niklazenaars voor een halve euro zeven dagen op zeven naar het stadscentrum rijden.
Belsele op 20/3 één dag kleurrijk Bolivia
Zondag 20 maart toveren Bevrijde Wereld en muziekclub ’t Ey Belsele om in een kleurrijk stukje Bolivia. Met een wervelend optreden van de Boliviaanse groep Kollasuyu Ñan, inspirerende reisverslagen, een fototentoonstelling en typisch Boliviaanse gerechten brengen ze het Zuid-Amerikaanse land zo een heel stuk dichterbij. Om 14 uur zwaaien de deuren van ’t Ey, aan de Koutermolenstraat, open. Een zestal dat op inleefreis trok om projecten van Bevrijde Wereld in Bolivia te leren kennen, brengt dan een reisverslag. Er is ook een fototentoonstelling die tot 29 april te zien is. Daarna is het de beurt aan de Boliviaanse muziekgroep Kollasuyu Nan. Eén van de inleefreizigsters drukte haar impressies uit op doek en maakte het schilderij “De Drager “, geïnspireerd op het portret van een Quechua indiaan waar ze te gast waren. Dit schilderij wordt per opbod verkocht ten voordele van de bezochte projecten. Instelprijs is 475 euro. De fototentoonstelling is tot 29 april te zien in ’t Ey tijdens de openingsuren. Meer info onder meer op www.bevrijdewereld.be en www.tey.be.
Karel Heirbaut in expo, filmpremière en boeken
Sint-Niklazenaar Karel Heirbaut, fotograaf, schrijver, verteller en bekend als ‘kroniqueur’ van decennia strijd (en werken) op de voormalige Boelwerf overleed 10 jaar geleden. Dat is de aanleiding van een project met fototentoonstelling en filmpremière in de stadsbibliotheek. Het fotografische oeuvre van Karel Heirbaut is zeer verscheiden. Zijn meest gekende foto’s zijn de unieke beelden van scheepsbouwers op de Boelwerf. Maar in deze tentoonstelling wil curator Johan De Vos meer facetten van het werk van Karel tonen: zijn reisreportages, de portretten, de volkstaferelen… De vernissage van de tentoonstelling heeft plaats zaterdag 26 maart om 11.30 uur. De foto’s zijn te zien tot 23 april. Voorts maakten Trees Heirbaut en Jef Maes een uitgebreide documentaire (50 min.) van de man die van zijn geuzennaam ‘Plastrontrekker’ zijn handelsmerk maakte. Aansluitend bij de vernissage van de fototentoonstelling vindt de première plaats in de conferentiezaal van de bib. Er zijn nog voorstellingen vrijdag 1 april om 20 uur, zondag 10 april om 10.30 uur en vrijdagen 15 en 22 april. De toegang is gratis, maar reserveren (03/760.47.60) is noodzakelijk. De film- en luisterboek kan men ook (voor 15 euro + 2 euro verzendingskosten) bestellen via jefmaes@hotmail.com of 0477/600.735. Ook verkrijgbaar in de bib. Zaterdag 9 april is er om 11 uur ook een voorleesbrunch in de bib. Karel Heirbaut schreef tientallen boeken. Vijf fans lezen voor: Rita Lacres, Frans Van Acoleyen, Julien Verellen, Tim Maes, Eddy Groenwals en Mong Rosseel. Tussendoor is er frikandon met krieken en ander lekkers. Deelnemen kost 10 euro. Inschrijven (max. 40 personen) via Jef Maes.
KULTOUR11 schept dromen van alle slag
Van 25 maart tot 10 april verovert Kultour11 Sint-Niklaas met een waaier activiteiten rond het thema “Dromen”. Dat is de inspiratiebron voor film, muziek, tentoonstellingen, poëzie. De vierde editie van Kultour11 is opnieuw een intercultureel festival, georganiseerd door het cultuurcentrum Sint-Niklaas, in samenwerking met stadsdiensten, stedelijke organisaties en verenigingen. Kultour11 integreert onder meer kunst in de natuur, workshops en een Afrikafilmfestival. Er zijn 23 activiteiten op 12 locaties, met 25 kunstenaars en artiesten. De aftrap wordt gegeven in de foyer van de stadsschouwburg, vrijdag 25 maart met “Spoken dreams”, een project met muziek, woord en performance. In het Romain De Vidtspark vind je beeldhouwwerk, maar er zijn ook expo’s en activiteiten (zoals workshops) in kasteel Walburg en het Milieuhuis. Tien jaar dromen in het Rode Kruis-opvangcentrum in de Kasteelstraat is ook een van de opmerkelijke activiteiten. Alle info over de agenda, locaties, eventuele deelnameprijs en reservatie-info op de website www.kultour11.be.
zondag 13 maart 2011
Voor Toneelgroep Tijl is ‘t nooit te laat
In het eerste weekend van april staat de Sint-Niklase Toneelgroep Tijl op de planken van de Stadsschouwburg met “’t Is nooit te laat”, en komedie van Ron Aldridge. Suzan was 40 jaar gelukkig getrouwd, deed het huishouden, bracht een familie groot en haar sociaal leven was gevuld met liefdadigheidscomités. Plots wordt haar huiselijk leventje overhoop gehaald, wanneer manlief bij zijn veel jongere minnares wilt intrekken. Suzan moet helemaal herbeginnen. Haar vrienden van het liefdadigheidscomité overladen haar met goede raad: denk aan jezelf, zoek een job, een jonge hengst… Susan gaat over tot actie, overtuigd dat het nooit te laat is in het leven. Haar keuze is zeer verrassend. “Een zeer grappige, soms erg gevoelige, hilarische komedie”, kondigt Tijl aan. De cast bestaat uit Simonne Buyle, Mieke De Greef, Georges De Vos, Leo Pannier, Jurgen Robrecht en Jean Grisar. Te zien in de Stadsschouwburg zaterdag 2 april (20 uur), zondag 3 april (15 uur) en maandag 4 april (20 uur). Kaarten kosten 10 euro (8,5 euro voor groepen en 60+; 2,5 euro voor kansenpas met cultuurcheque). Reserveren via 03/778.00.52. Info ook via www.toneelgroeptijl.be.
woensdag 9 maart 2011
Sint-Genesius presenteert rekening van het kind
De volgende productie van de Sint-Niklase toneelkring Sint-Genesius is op nieuw een Walter Van den Broeck: “De rekening van het kind”, in regie van Marc Boon. Het stuk gunt de toeschouwer één jaar de plek van voyeur, in de interne keuken van de school. “De rekening van het kind” is volgens Genesius een humorvolle voorstelling voor iedereen die het onderwijs ernstig neemt, of er net graag mee lacht. Het is een verhaal over onverantwoorde lesopdrachten, zeurende ouders en lastige kinderen, dominante directies, gebrek aan vrije tijd, planlast, roddels, na-ijver, idealisme, lieve vriendjes, politieke inmenging, dromen en verlangens. Marc Boon regisseert een grote cast in een onvervalste komediestijl. “Zelden was de lach zo bevrijdend, de spot zo bijtend en de liefde zo groot”, promoot Sint-Genesius op z’n website deze productie. Speeldata in het Museumtheater, Zwijgershoek, zijn: vrijdag 25 en zaterdag 26 maart, vrijdag 1, zaterdag 2, maandag 4, vrijdag 8, zaterdag 9 april, telkens om 20 uur en zondag 10 april, om 15 uur. Kaarten kosten 10 euro (9 euro voor CJP, 60+, studenten, groepen vanaf 10 personen en leden van Open Doek, 2,50 euro voor kansen- en begeleiderspas). Reserveren via Erik De Lathouwer: 03/776.58.82 of Anita Christiaens: 03/777.54.11 of via webformulier op www.sint-genesius.be.
Jeugdboekenweek draait rond geheimen
Zaterdag 19 maart start in Vlaanderen én ook in Sint-Niklaas de Jeugdboekenweek. Ook dit jaar is de ‘week’ een ‘veertiendaagse’. Thema dit jaar is “Geheimen”. In de jeugdbibliotheek aan het Heymanplein staan heel wat activiteiten op de kalender. Zo is er vanaf 19 maart de tentoonstelling “Jango Jim” waarin negen Wase jongeren met fantastische tekeningen tonen hoe ze een bib zouden inrichten als zij het voor het zeggen hadden. Zondagvoormiddag 20 maart is er een jeugdboekenmarkt. Zondag 27 maart staat een sprookjesvertelling op de agenda. Zondag 20 maart en woensdag 23 maart zijn er voorleesmomenten. Woensdag 30 maart is er een spelletjesnamiddag vol geheimen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Muziek in de bib sluit zondag 3 april de veertiendaagse af. Alle activiteiten zijn gratis. Meer info en details in de bib.
Anne Frank, een geschiedenis van vandaag
Culturele vereniging Curieus organiseert in de stadsbibliotheek, Heymanplein, de tentoonstelling “Anne Frank, een geschiedenis van vandaag”. Het is een rondreizende tentoonstelling,opgezet door de Anne Frank Stichting, die in Amsterdam ook het wereldbekende Anne Frank-huis open houdt. De tentoonstelling in Sint-Niklaas richt zich vooral tot leerlingen van de derde graad basisonderwijs en alle leerlingen van het secundair onderwijs. Met de tentoonstelling willen de organisatoren bezoekers onder meer informeren over de geschiedenis van de holocaust en laten zien dat er in elke samenleving culturele, etnische, religieuze en politieke verschillen bestaan tussen de mensen. In veel landen zijn er groepen die zich superieur vinden en die andere groepen het recht op gelijke behandeling ontzeggen. Het is meteen de bedoeling bezoekers te laten nadenken over begrippen als tolerantie, wederzijds respect, mensenrechten en democratie. Thema’s die op de infoborden van de tentoonstelling aan bod komen zijn onder meer nationalisme, zondebokdenken, wegzuiveren van minderheden omdat ze afwijken van de norm van de meerderheid, burgermoed, mensenrechten en persoonlijke verantwoordelijkheid. De tentoonstelling is te zien tot 23 maart, tijdens de openingsuren van de bib. Meer Curieus-info: http://www.curieus.be/index.php?q=/node/5389.
dinsdag 8 maart 2011
Woonuitbreidingsgebied Vijfstraten groeit nog
Het woonuitbreidingsgebied Vijfstraten (tussen Nieuwe Molenstraat, Vijfstraten, Vlasstraat, het bufferbekken op de Klapperbeek en de spoorlijn Antwerpen-Gent) groeit verder. Het gebied is ongeveer 7,5 hectare of ruim 15 voetbalvelden groot. Ontsluiting gebeurt via de Vlasstraat en de Nieuwe Molenstraat. Een kwart van de oppervlakte is voorbehouden voor sociale woningbouw. De uitbreiding wordt in fasen uitgevoerd. Het bufferbekken doet dienst als waterlandschap. Centraal komt ook een parkzone. Het project met diverse woontypes – van stadsvilla’s tot appartementen – wordt met deelverkavelingen ontwikkeld. De deelverkaveling ‘De Vlaschaard’ (kant Vlasstraat) bestaat uit 35 loten voor eengezinswoningen met tuin. De deelverkaveling ‘Domein De Nieuwe Molen’ (kant Nieuwe Molenstraat) bestaat uit 59 loten, waarvan 1 lot voor een meergezinswoning met maximaal 3 woongelegenheden en 58 loten voor eengezinswoningen met tuin. Recent is een dossier ingediend voor een deelverkaveling met 6 loten voor eengezinswoningen met tuin en minstens een autostaanplaats. Het tweede dossier (zie bijgaande simulatie) gaat om twee meergezinswoningen (20 appartementen) en 8 eengezinswoningen. De twee meergezinswoningen zijn gericht naar het achterliggende waterlandschap, het bufferbekken.
vrijdag 4 maart 2011
“The Messiah” nu in Sint Niklaas
Hand in Hand Sint-Niklaas organiseert donderdag 7 april een uitzonderlijk concert van “The Messiah” van Händel. Dit oratorium is een absoluut meesterwerk dat hij in 1741 in nauwelijks 24 dagen schreef. De tekst is verdeeld over het oude en nieuwe testament en vertelt het dramatische en ontroerende verhaal van het leven van Jezus. De premiére vond plaats in Dublin in 1742 en de opbrengst besteedde Händel aan een liefdadig doel. Het stuk was een immens succes en werd al snel in Covent Garden in Londen uitgevoerd. Het wereldwijd overbekende Allelujah sprak in zijn tijd al tot de verbeelding. Nu brengt The Flanders Baroque Academy “The Messiah”, met solisten (Cristel De Meulder (sopraan), Marnix Decat (altus), Jan Caals (tenor), Matthew Zadow (bas), koor orkest (samen 50 man) olv. Paul van Loey.Het concert vindt plaats in de Collegekerk, met aanvang 20 uur. Tickets die meteen de sociale doelen van Hand in Hand steunen, kosten 20 euro. Bestellen kan via 0477/58.28.45. Info via luc-verstraeten@skynet.be.
donderdag 3 maart 2011
Wereldverteldag met “Due Maestri” in Sinaai
Zondag 20 maart is het bij de seizoenswissel tussen winter en lente Wereldverteldag. Ter gelegenheid daarvan presenten “Due Maestri” het tweeluik D’Accordo in het Buurthuis, Vleeshouwerstraat 10 in Sinaai. De twee meesters zijn niet die uit het theaterstuk van Carlo Goldoni, maar Elke De Meester en Herman Cole. Elke is een prille twintiger die toch al jaren vergroeid is met de paarlemoeren knopjes van Italiaanse accordeons. Herman is de prille zestiger die vanaf 1973 honderden Sint-Niklazenaars als maestro Italiaans heeft bijbracht, terwijl Elke maestra in het Brugse conservatorium is en naar hartenlust ook gitaar, klarinet en doedelzak speelt in de folksgroep Surpluz. In D’Accordo weeft Elke een muzikaal web tussen de groen-wit-rode verhalen van Herman. Afspraak voor de liefhebbers zondag 20 maart om 11 of om 16 uur in Sinaai. Per vertelbeurt zijn er vijftig zitjes. Tickets (6 euro) bestellen kan nu al via herman@colesterolo.be.
Abonneren op:
Posts (Atom)